BMV Taxaties is voorbereid op Dupa 2.0!

Geschreven door Laura Nijman op 26 februari 2024

Deze week is Dupa 2.0 live gegaan. Dit is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken, TEGOVA NL en RICS met betrekking tot de meest recente regelgeving inzake duurzaamheid.

Dit betekent een vernieuwde duurzaamheidsparagraaf in taxatierapporten. Het gaat hier om diverse onderwerpen als ESG (Environment (het milieu), social (de mens en maatschappij) en governance (behoorlijk bestuur) en andere duurzaamheidsaspecten (80 aspecten in totaal). Denk hierbij aan bijvoorbeeld overstromingsrisico’s, hittestress, maar ook sociale aspecten.

Duurzaamheid krijgt een fors grotere invloed op de waardering van commercieel vastgoed en wordt vanaf nu een nóg belangrijker aspect in vastgoedwaarderingen. De grootbanken verplichten de taxateur om commercieel vastgoed op minimaal energielabel A te taxeren. Indien dit nog niet het geval is dient de taxateur een bijzonder uitgangspunt te hanteren. Op deze wijze worden de effecten van klimaatrisico’s op de marktwaardes inzichtelijk.
BMV taxaties heeft zich voorbereid op deze veranderingen en voorziet in taxaties die voldoen aan de eisen van Dupa 2.0. Zijn er vragen wat dit voor u als vastgoedeigenaar kan betekenen? Neem gerust contact met ons op!'

Laura Nijman
Neem contact op met Laura

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie